Specialisaties van de medisch pedicure

Specialisaties zijn technische vaardigheden waarvoor een pedicure extra scholing heeft gevolgd en zijn een onderdeel van de opleiding Medisch pedicure.

Nagelbeugeltechnieken

Nagelbeugels worden geplaatst wanneer een ingroeiende nagel zoveel pijn en/of problemen geeft dat een gewone behandeling niet meer voldoende is. Er zijn verschillende soorten beugels voor verschillende type nagels en nagelproblemen. Het plaatsen van een beugel is geen pijnlijke behandeling en geeft direct verlichting. Na het plaatsen van elk type beugel kunt u direct weer uw schoenen dragen.

Prijs is afhankelijk van het type beugel en exclusief consult/behandeling.

Nagelreparaties

Wanneer u last heeft van bv. een schimmelnagel, stootnagel of als uw nagel is ingescheurd kunt u deze laten repareren of corrigeren. Nagels kunnen geheel of gedeeltelijk worden vervangen door middel van hars of gel. Na de behandeling kunnen ze desgewenst worden gelakt en is het resultaat bijna niet van echt te onderscheiden.

Prijs is afhankelijk van de omvang van de reparatie en exclusief consult/behandeling.

Orthesiologie

Een orthese is een op maat gemaakt hulpmiddel van siliconenmateriaal. Deze wordt gebruikt om bestaande teenklachten te corrigeren of pijnpunten te ontlasten. Een orthese gaat bij voldoende verzorging ongeveer 6 maanden tot een jaar mee. Siliconenorthese worden gebruikt voor:

  • een weke likdoorn tussen de tenen
  • hamertenen
  • klauwtenen
  • scheefstand van tenen
  • likdoorns boven op de tenen
  • drukpunten/blauwe nagels bij sport

De prijs van een orthese is afhankelijk van de maat van de orthese en exclusief consult/behandeling.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.