Reumatische voet

Extra kwetsbaar en gevoelig

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra kwetsbaar en gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en standsveranderingen, waardoor te veel of te weinig eeltvorming ontstaat. Als reumapatiënt heeft u bijna altijd te maken met ongewenste eelt-en likdoornvorming aan uw voeten. Dit heeft te maken met:

  • veranderde stand van de voeten en tenen
  • het vetpolster onder de bal van de voet dat dunner wordt en/of verschuift
  • schoenen die niet goed (meer) passen
  • verzorging van de voeten die door uzelf niet meer zo goed gaat

De reumatische voet kan erg gevoelig en pijnlijk zijn. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels moet dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid gebeuren. Als pedicure heb ik een speciale opleiding gevolgd en beschik ik hiermee over de aantekening ‘reumatische voet’.

Behandelingen

Tijdens uw voetbehandeling krijgt u zo nodig ook adviezen over huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze. Als reumapatiënt kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding of tegemoetkoming van de behandelkosten. Informeer naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.